Vinterresor i världen

Publicerad den

Vinterresor är alltid lika välbehövligt. Men ack så ofta vi tar våra väskor och reser iväg på sommaren när det är som varmast och finast i Sverige. Och när vi är som tröttast och slitna under vinterhalvåret, då vi egentligen verkligen är i behov av en resa, då stannar vi hemma och surar. Nä, dags att ändra på det, eller hur?! Här kommer en massa härliga tips på vinterresor som du kan göra runt om i världen.

Solen försvinner inte. Jag vet, man tror lätt det sådär i mitten av januari. ”Jaha, nu har solen försvunnit och kommer aldrig att komma tillbaka igen.” Som tur är, är det väldigt fel. Den är bara på semester, och det enda du behöver göra är att åka på semester du också. Utbudet av varma solresor är enormt. Priserna varierar men det finns alltid något som passar just dina önskemål och din plånbok, var så säker. Vill man inte resa jättelångt är Kanarieöarna ett toppenalternativ. Även Madeira tillhörande Portugal, Egypten – Afrikas nordliga pärla eller Marocko med toppenmat är goda kandidater. Flygtiderna ligger mellan fem och sex timmar från Arlanda. Och det kommer att bli sol och bad, jag lovar. Om man inte har något emot att sitta runt nio till tio timmar på flyget för att komma till än varmare länder och stränder är Dubai ett bra val för soldyrkaren. Faktum är att det bara tar sex och en halv timme om man tar ett snabbt flyg. Addera en timme så kommer du till Kap Verde och ytterligare två timmar så hamnar du på Sri Lanka. Ett paradis som många helt enkelt tycker är jordens bästa plats. Kritvit sand, vatten som glittra som en ljusblå safir och tusentals vackra, spännande och helt enastående djur och växter – både under och över vattenytan.

Det kan vara värt en lång flygresa

Har man inget emot att lägga till ytterligare några timmar på resan – vilket man verkligen borde göra, för vad är ju några timmar när det kommer till en eller flera veckors exotiska livsupplevelser?! – finns det flera platser som garanterat levererar. Man kan knappt komma så långt bort ifrån svensk slask och svenskt mörker om man Sydostasien. Vietnam ligger ungefär tio timmar bort. Väl värda timmar när man tänker på maten, frukterna, djuren, vattnet, stränderna och lugnet som landet har att erbjuda. Två timmar till och man kommer till mitt personliga favoritresmål – Mauritius. Regnskog, badorter och vattensporter, shoppingmöjligheter och den bästa maten i världen. Det går knappt att hitta bättre. Eller jo, kanske. För jag kan inte tänka mig att Jamaica eller Thailand är ett dugg sämre. Är man å andra sidan verkligen inte en fan av att åka flygplan i flera timmar kan man lika gärna åka iväg till något annat spännande land i vår egen världsdel under vintern. För sol och bad är inte allt, eller hur. Storstäderna i Centraleuropa, Medelhavet under vintern – det är romantiskt vill jag lova. Även våra grannländer som Norge, Danmark och Finland levererar under vintern. Där kan man få en dos superhärlig vinter med tjock snö och härliga skidspår. Vill man ge sig av helt åt andra hållet finns dessutom Island. Denna självständiga lilla ö med så stor och tuff identitet, samt med en unik fauna som man bara inte får missa

Det kan vara värt en lång flygresa

Seså, se nu till att ta ditt pick och pack när vintern kommer och ge dig ut på nya äventyr.