Vinteraktiviteter i USA

Publicerad den

USA är ett stort land där vintrarna ser väldigt olika ut beroende på vilken delstat du befinner dig i. På vissa ställen i landet blir det en riktigt vinter likt vad vi känner till att en så kallad riktigt vinter innebär här i Sverige medans på vissa andra ställen i landet är det varmt väder trotts att det är i mitten av januari. Att USA är ett intressant land att resa i är såklart sant och du kan få helt och hållet olika upplevelser av landet beroende på vart du väljer att resa vilket är ganska så häftigt faktiskt. Såklart finns det skillnader här i Sverige också beroende på om du befinner dig långt upp eller långt ner i landet men det är ändå något helt annat med just USA. Bestämmer man sig för att besöka landet på Vintern så kan det dock vara bra att veta att landet erbjuder ganska så mycket vinteraktivitet som dessutom är bra vinteraktivitet. Främst så finns det flera skidorter med helt otroliga backar. Gillar man att åka skidor samtidigt som man tycker om USA som land så är det en helt unik upplevelse att få besöka någon av deras skidorter någon gång i livet (eller flera gånger om chansen till det kommer).

Bra skidorter i USA

Aspen, Colorado: kända för att vara en av de bästa skidorterna i hela Nordamerika. Aspen har blivit en relativt omtalad skidort dels på grund av att skidorten har nämnts i flertal filmer då det vanligtvis är där familjer som har det bra ställt åker iväg när de vill ha en semester i skidbacken. Aspen är också omtalad eftersom skidorten brukar bli en av de listade skidorterna när topplistor angående bra skidorter skapas. Alyeska Resort, Alaska: En skidort i lilla Girdwood, Alaska. I Girdwood bor det mindre är 2000 människor (enligt mätningen från 2014) så skidorten ligger i ett litet samhälle där man verkligen kan ta in naturen på riktigt. Jackson Hole, Wyoming: Jackson Hole har bland annat en linbana som tar dig 1 220 meter upp i luften, en vacker natur och otroliga backar

Bra skidorter i USA

Squaw Valley, California: En skidort i soliga California? Ja, det går alltså att få till det där med det bästa från båda världarna och faktisk uppleva två årstider i en. Dessutom med bra backar vilket för det mesta är syftet med en skidsemester.
Snowbird, Utah: Snowbird i Utah. Ja, vi hör ju redan på namnet att det är en snö stad.  Andra vinteraktiviteter att göra i USA: Ta en tur med skridskorna bland annat i Rockefeller Center i New york eller varför inte besöka olika julmarknader. Alla skidentusiaster som är intresserade av att faktiskt verkligen åka på en semester till en vacker miljö som har backar som lovar att leverera bra med snö för att man som skidgäst ska kunna skida bra i backen. Det är nämligen som så att i USA finns det flera väldigt bra skidorter. Eftersom USA ser väldigt olika ut beroende på vart i landet du befinner dig så gör det också att du har många valmöjligheter när det kommer att välja vart du ska åka.