Vinteraktiviteter i Kanada

Publicerad den

Kanada, ett land som både är vackert och bra att bo i. Det är också ett land som är fantastiskt att resa i och på vintern är det extra kul att ta sig iväg på en resa till just Kanada. På vintern är landet inte bara otroligt vackert utan har även väldigt bra vinteraktiviteter, då inte bara ishockey (som är vintersporten som Kanada är lite extra känd för) utan även andra vinteraktiviteter som skidåkning i otroliga skidorter och bland annat isfiske. Skidåkning – landet har många bra skidorter och Kanada är dessutom ofta ett land man nämner vid diskussioner om bra orter att åka skidor i. Vill man åt en skidåkning i världsklass så är ett bra alternativt att besöka någon av skidorterna i västra Kanada. Västra Kanada = British Columbia, Alberta, Saskatchewan och Manitoba. Varför det är extra bra att åka skidor just där är på grund av deras pudersnö som gör det smidigt att åka i backarna. Vancouver erbjuder också en mycket bra skidåkning och är ett bra alternativ om man känner att man samtidigt vill ha tillgångarna till allt som en storstad erbjuder. Ishockey – ishockey och Kanada går hand i hand. Det går knappt att nämna landet innan någon tanke kring sporten har dykt upp i huvudet. Sporten brukar också anses som Kanadas nationalsport så inga konstigheter att ishockeyn bör nämnas här. Ishockeyn anses nämligen (i den moderna formen som ishockeyn befinner sig i idag alla fall) ha kommit till just i Kanada runt 1850-talet. Isfiske – med isfiske innebär att man borrar ett hål i isen. Därför måste isen vara tjock eftersom man som fiskare kommer att gå på isen innan hållet är borrat och såklart även efteråt när man sitter där för att försöka få fisk. För att fiska i det borrade hålet så brukar man använda sig av ett så kallat sportfiskespö.  Andra så kallade vinteraktiviteter att pröva på i just Kanada som inte är sport relaterande är bland annat Ishotellet som ligger precis utanför Quebec City. Quebec City är dessutom också omtalade för att de har ett bra vinterevent som brukar äga rum från mitten av januari till mitten av februari.

Är inte vintern i Kanada väldigt kall?

Okej, det låter kul med Kanada och att pröva på vintersporter och andra aktiviteter där men det är ju redan så kallt här hemma i Sverige under vintern så varför skulle någon åka dit under just vintern? Dels för att det kommer att vara värt det och det kommer även vara en helt unik upplevelse. Vad man ska komma ihåg dock är såklart att Kanada är ett väldigt stort land så beroende på vart i landet du befinner dig för att utföra just din vinteraktivitet kan också vädret (eller själva temperaturen åtminstone) variera en aning. Vid British Columbia-kusten (bl.a. Vancouver) är vintrarna relativt milda så är man inget fan av vinterns kyla är det en fördel att befinna sig där. I Toronto däremot brukar graderna ligga ungefär mellan 0 till –20 på vintertiden varje år.

Är inte vintern i Kanada väldigt kall?

För alla som är sugna på en vinter med bra skidåkning eller annan vinteraktivitet är Kanada verkligen landet att åka till.