Att tänka på när man ska hyra vinterstuga

Publicerad den

Tänk er så mysigt att hyra en stuga på vintern i ett snötäckt landskap där ni kan utforska skidbackar, pulkabackar eller vandra med snöskor! Den som inte känner för att åka någonting alls kan bara sitta på en tjock, härlig fäll vid en brasa och grilla korv eller marshmallows över elden? Den ultimata vintersemestern alla kategorier!

Viktiga saker att tänka på innan ni hyr er mysiga stuga är att ni aldrig betalar några pengar i förskott för någonting. Varken hyra eller annat som tillhör stugan. Sånt brukar oftast göras på plats! Kolla alltid att alla adresser stämmer överens och finns på de platser uthyraren påstår/informerar om! Använd heller okända betalningskällor som du inte känner till utan bara kända som till exempel PayPal och så vidare. Ett bra tips är att ta reda på vilken beteckning fastigheten har så kan du själv kolla med Lantmäteriet att alla uppgifter stämmer som uthyraren lämnat ut. Ring gärna upp tidigare hyresgäster eller läs recensioner som de har skrivit så du får en bild av hur stughyrningen har varit för dem. Om du har tänkt att hyra en stuga utomlands ta då noga reda på alla fakta så att du inte blir lurad! Du kan be om referenser för säkerhets skull. En annan sak som du som hyr bör tänka på är att vara ute i god tid om du skall hyra en stuga på någon vinterort! Många bokar flera månader i förväg.

Det finns en förening som har hand om stuguthyrning du kan vända dig till så att allt kommer att gå rätt till nämligen: Sverigeturism. Hör av dig till dom så får du många råd och tips! Jämför bilderna på stugan i annonsen du kollar på med hur stugan ser ut i verkligheten så kan ju också du lämna bra recensioner! Då blir det en “Win-win situation. Kolla även att alla avstånd stämmer till affärer och uthyrare av utrustning med mera så det är ok.

Njut av vinterstugan

När allt stämmer och allt är klappat och klart kan du/ni njuta av er hyrda vinterstuga kanske flera år i rad om ni tycker att ni trivs! Kolla efter vilka aktiviteter olika stugor har innan ni bestämmer er och har ni barn så titta vad som finns för dem både vad det gäller ute och inomhusaktiviteter ifall det skulle bli dåligt väder någon dag (men det håller vi tummarna för att det inte blir såklart!). Härliga vinteraktiviteter att ägna sig åt finns det hur många som helst, det är en fråga om tycke och smak helt enkelt. Utförsåkning är ett spännande alternativ, längdåkning för den som vill ta det lite lugnare, skridskoåkning om man vill vara ute på någon sjö, pistskidåkning är ett alternativ för dig som är lite tuffare. Pulka och “madrassåkning” är något som barnen älskar såklart! Mycket nöje!

Njut av vinterstugan

Många sådana orter där stugor hyrs ut har även ridning i närheten om du är hästintresserad. Det är jättekul att tolka efter häst! Råkar man ramla av i snön när man inte är så van så slår man sig heller inte så mycket! Hästtur med slädar finns också på flera ställen.